Search
  • Tower English School

Защо есента е перфектният момент да започнем да учим нов език?

Не е отминала и седмица от лятната ни почивка и слънчевият ни загар издава това! Очаква се, че сме си отпочинали и сме заредени с нова енергия. Тогава защо виждаме толкова много начумерени лица зад бюрата в офиса. На английски този феномен е наречен the post-holiday blues и означава, че преходът от онзи плаж с прозрачната вода до забързаните глътки кафе пред офиса никак не е лесен!

Ето няколко неща, които със сигурност ще ви помогнат да се завърнете към ежедневие, което да обичате!


1. Отдъхнете си! Отделете време за пренагласа!


Дайте си време за почивка от почивката вместо директно да се хвърлите обратно в познатото ежедневие. Седмица, или поне ден-два са достатъчни за да се почувствате уютно в дома си, без да се притеснявате за това, което трябва да свършите. Не е необходимо дори да разопаковате багажа си веднага, ако това ви носи напрежение. Просто дишайте и издишайте! Нарадвайте се на домашния си любимец или пък наваксайте с любимия си сериал по Netflix.2. Фокусирайте се върху нещо важно – превърнете го в хоби!


Докато сме на почивка обикновено започваме да ценим времето си много повече отколкото в ежедневната суматоха. Срещаме се с нови хора, посещаваме нови места, правим по няколко различни и вълнуващи неща на ден и се стремим да оползотворяваме всеки момент. Запазете тази енергия!

Отидете на фитнес, започнете да готвите, харесайте си нова книга, срещнете се с приятели, които не сте виждали отдавна. А защо да не стартирате дълго отлагания досега курс по английски език!3. Връщайте се към спомените от почивката си.


Нещо, което със сигурност ще ви кара да се усмихвате, припомняйки си моменти от лятото, останали на заден план в забързаните работни дни. Принтирайте снимки от почивката си и ги поставете на видно място в дома или офиса. Сменете wallpaper-а на компютъра си или бъдете креативни и организирайте спомените си в забавен летен колаж.


4. Направете промяна


Мини-ремонт на любимото ни кътче у дома, нова прическа и преминаване към есенния гардероб или нещо в по-големи размери, като нова работа – промяната винаги е начин да разнообразим рутината, която често ни преследва.
5. Планирайте следващата си почивка

Да, току що се завърнахме от може би най-дългата си почивка за годината и да, следващата няма да бъде чак толкова скоро, но какво пречи поне да я планираме! По този начин тя ще бъде идея, която очакваме с нетърпение.

Още повече, новият език, който вече започнахме може би ни мотивира да посетим ново и различно място следващия път, когато избираме нашата ваканционна дестинация.

Ако вече сте решили едно от новите неща, с което да се захванете да са уроци по английски език, разгледайте нашия график тук и изберете най- подходящия за вас курс!


0 views
Работно време:

Понеделник - четвъртък: 9:00-18:30

Петък: 9:00-17:00

Събота - Неделя: почивен ден

  • Tower English School
  • Instagram

© 2019 by Tower English School, Sofia

Политика за поверителност