Search
  • Tower English School

Комуникативен подход и неговите предимства

Преподавателите в Tower English School използват предимно комуникативния метод на обучение. Решихме да ви разкажем повече за него!


Интересни факти:

  • Появява се през 70те години на XXти век, като алтернатива на дотогава познатите методи на обучение: Аудио-лингвален (усвояване на граматика и лексика чрез слушане и повторение) и Граматико-преводен метод (превод и практикуване на граматичните правила чрез упражнения).

  • Набляга на важността на комуникацията и взаимодействието между учениците, както и между тях и преподавателя. Окуражава учениците да използват чуждия език в автентични ситуации.

  • Личните интереси и опит на учениците са от главно значение. Езикът се използва за постигане на различните цели на ученика.


Комуникативният подход в действие:

  • Отворени дискусии и дебати – много от дейностите в учебната стая наблягат на работата по двойки и групи, дискутират се различни аспекти от ежедневието на курсистите (свободно време, интереси, личен опит и истории). Основната цел е учениците да се почувстват свободни да комуникират и работят заедно и да споделят и намират информация.  • Ролеви игри – на учениците се възлагат измислени ситуации, в които те изпълняват различни роли или играят себе си в разнообразни сценарии. Ролевите игри ни позволяват да си се представим в реалистични ситуации и да ги „репетираме“ преди да ни се наложи да използваме английски език в ежедневието си. Добавянето на игри в часовете също така е забавно и мотивиращо.

  • Интерактивни и мултимедийни дейности –четене, слушане и видео уроци, последвани от дискусии и задачи за разбиране. Това позволява на учениците да разглеждат и отговарят на различни гледни точки и да дават аргументи в защита на своите.

Предимства на комуникативния метод:

Основното предимство на метода е, че той кара учениците да говорят на целевия език дори и в началните нива и това едновременно ги ентусиазира и мотивира. Допуснатите грешки се приемат от конструктивна гледна точна и се използват за бъдещото езиково развитие.0 views
Работно време:

Понеделник - четвъртък: 9:00-18:30

Петък: 9:00-17:00

Събота - Неделя: почивен ден

  • Tower English School
  • Instagram

© 2019 by Tower English School, Sofia

Политика за поверителност