Search
  • Tower English School

9 начина да направите изучаването на чужд език по-лесно!

Истината е, че научаването на чужд език не е лесна работа. Няма такова нещо като пряк път или бърза процедура. Разбира се, пътуването и дългият престой в англоезична държава неимоверно биха ускорили процеса, но за тези от вас, които искат да научат езика по стандартния начин - ето 9 съвета, които да ви направляват:


1. Започни сега! – Колко пъти сте чували или самите вие сте изричали фразата „Искам, някой ден, да науча чужд език”? Нормално е да отлагаме, докато чакаме по-подходящ момент, повече свободно време или по-добра възможност. И все пак едно е сигурно ...никога няма да го научим, ако така и не започнем!2. Следвайте интересите си! – пригодете ученето към собствените си интереси. Ако обичате да четете – четете на английски – книги, списания, рецепти, инструкции, онлайн блогове. Ако сте фен на музиката – не се опитвайте да отгатвате текста на песента и не заменяйте думите, които не чувате с мънкане – проверете текста онлайн и започнете да слушате на вашия нов език. Дори няма смисъл да споменаваме видео игрите и как те карат децата да използват думи непознати дори и за по-напредналите.3. Поставете си цел – бъдете сигурни, че знаете каква е причината да учите чужд език. „Трябва ми за работа” – никога не е достатъчно. Нужна ви е лична мотивация. Възможноста да пътувате без чувството, че сте загубени, свободен достъп до всичко, което искате да научите, прочетете и видите отвъд родния си език или дори филмът, чиито субтитри така и не можете да намерите! – открийте вашия стимул и не го забравяйте.


4. Говорете и мислете на езика – най – трудното, но също така най- полезното, което може да направите. Представяйте си нещата, които искате да кажете на английски език. Опитайте да използвате и малкото думи, които знаете в различни ситуации. Намерете място, където да бъдете „принудени” да говорите на английски. Не се страхувайте от курсове, които се провеждат изцяло на чужд език, те ще ви помогнат да се потопите в него и да забравите, че можете да си помагате с превод.


5. Излезте от зоната си на комфорт – колкото и да е изкушаващо да наблягате на нещата, в които сте добри това може само да забави процеса ви на учене. Фокусирайте се именно в нещата, които ви плашат вместо да бягате от тях. Ако ви е трудно да се отпуснете да говорите с чужденец, радвайте се на случайноста някой да ви попита за напътствия на улицата.6. Правете грешки - ще казвате много глупави неща. Приемете го!


7. Бъдете постоянни – по 2 часа занимания на ден за 1 месец, ще помогнат много повече, отколкото 24-часови безсънни маратони „от време на време“. Научаването на чужд език изсиква повторение, последователност и практика. Бъдете готови да се отдадете на начинанието си, както и да вложите време и усилия.8. Носете си джобен речник – с това имаме предвед свалете dictionary app на смарт телефона си. Oтнема 2 секунди да намерите или да проверите думата, която ви трябва дори в средата на разговор. Самият процес сам да откриете нещо, което не знаете ще ви помогне да го запомните по-добре от това, някой просто да ви го каже.9. Възползвайте се от курса си по чужд език – нужно е само едно, бъдете част от него, а не просто гост. Участвайте в курса по английски по всеки един от горе изброените начини – говорете, задавайте въпроси, опознайте останалите, допуснете и тях до себе си, правете грешки и не забравяйте причината зад всичко това.

0 views
Работно време:

Понеделник - четвъртък: 9:00-18:30

Петък: 9:00-17:00

Събота - Неделя: почивен ден

  • Tower English School
  • Instagram

© 2019 by Tower English School, Sofia

Политика за поверителност